Children are Composers

Online programma
Contact: www.hannedeneire.com

Dag lezers, ik ben Hanne Deneire, ik ben componist en leef voor, door, in en met muziek. Muziek is mijn zuurstof, mijn passie en mijn drive in het leven. Het is de taal waarmee ik mensen verbind en laat groeien. Op m’n 16de startte ik met House of Music, dat was mijn droom, een muziekhuis waar je kan musiceren vanaf de geboorte, aan de hand van een creatieve methode die ik zelf ontwikkelde vanuit mijn componist-zijn. Kinderen ontdekken de magie van muziek door zelf te componeren, zelf hun muzikaal verhaal te bouwen en zo gemotiveerd en gestimuleerd te groeien! Sinds 2017 leidt Ruth Verberckmoes House of Music, het topteam van 20 Meester Musici en zo’n 450 Leerlingen Musici. Ik ben sedertdien de inspirator van HoM en geniet ervan HoM Antwerpen, Leuven en Lier te zien stralen in ons hele land.

Hanne Deneire

Ik vind dat ieder kind recht heeft om op een leuke manier muziek te ontdekken en zich zo creatief kan ontplooien en optimaal groeien. Dat is een missie die wereldwijd gaat en daarom ontwikkelde ik het online muziekprogramma Children are Composers voor kinderen van 3 tot 7 jaar, om met veel fun en op creatieve wijze de muziektaal te ontdekken, samen met hun begeleider. Na 12 afleveringen kennen zij de sleutels van de muziek: noten, ritme en harmonie én kunnen ze zelf een lied schrijven. De jonge kinderen hebben iedere aflevering een ander instrument ontdekt. Nog voor ze kunnen lezen en schrijven op school, drukken zij zich uit in de universele muziektaal. Mijn droom is nu dat tegen 2020 zo 20.000 kinderen wereldwijd de magie van de muziek zullen ontdekken via Children are Composers. De methodiek van Children are Composers bestaat uit spelletjes en is interactief. Ik gebruik kleuren voor noten, akkoorden, en muziekgeschiedenis. Om Children are Composers te gebruiken heb je nu al alles in huis: het is herkenbaar materiaal, allemaal te vinden tussen jullie speelgoed en schoolmateriaal. Je moet dus niets extra aankopen.

Wil jij mee op ontdekking in dit bijzondere muziekverhaal? Thuis of met uw leerlingen in de klas? Ter gelegenheid van onze VS lancering 11 mei, hebben we nu speciale acties. Jullie kunnen alvast de eerste aflevering gratis downloaden.

 

SaveSave